Doe mee met onze 10e verjaardag. Alleen deze week is elke 10e Homey Pro of Homey Bridge gratis!
Homey Stories - Tim de Timmerman

Homey Stories - Tim de Timmerman

Tim Middelkamp is onze eigen meubelmaker en interieurbouwer. Bekijk de wanden op ons kantoor en de houten presentatiemeubels voor Homey in de MediaMarkt maar eens: allebei vakwerk van Tim. Een paar jaar geleden kocht hij een uitgeleefde huurwoning die hij flink verbouwde. De verhalen die we over zijn huis hoorden maakten ons bijzonder nieuwsgierig naar hoe zijn huis er inmiddels uitziet, én naar zijn plannen om Homey te gebruiken. We bezochten Tim in Wijhe en namen een kijkje.

Van uitgeleefde huurwoning tot droomhuis

Er hangt nog geen deurbel, maar Tim staat al in de deuropening: “Welkom!” Als we zijn huis binnenstappen zien we meteen: dit huis kan zo in een woonmagazine. “Dat moet ook! Het is mijn visitekaartje”, lacht Tim. Aan de keukentafel hebben we het over zijn bedrijf. “Ik ben in het schuurtje van m’n opa en oma begonnen. Inmiddels bestaat mijn bedrijf al negen jaar en doen we mooie klussen voor bedrijven en particulieren.

“Van een keuken tot een inbouwkast en van standbouw tot een compleet interieurproject voor een kledingwinkel”, vertelt Tim. “En als je dan een eigen huis koopt, weet je precies hoe je ’t wil hebben. Doordat ik het meeste werk zelf heb gedaan, tussen andere opdrachten door, heeft het drie jaar geduurd voordat ik hier kon wonen. Ik heb echt bijna alles aangepakt en verbouwd, maar heb wel de oude stijl van het huis terug laten komen. Nu ik hier drie maanden woon is het tijd voor de laatste klusjes en de finishing touch.”

Plannen voor Homey

Aan alles is gedacht in deze woning. Maar we missen nog iets heel belangrijks. Waar is Homey? “Ik ben er nog niet aan toegekomen om Homey te installeren”, legt Tim uit. “Maar bijna alles is er al klaar voor! Ik heb al een heel lijstje met ideeën. Beneden begint het al bij de voordeur. Er zit al een slim slot van Nuki op de deur, en ik ben van plan om een video-deurbel van Ring op te hangen.

“Alle verlichting in dit huis is van Philips Hue, en de jaloezieën voor het raam zijn nog om te bouwen zodat ik ze ook op Homey kan aansluiten. In de tuin doet de automatische grasmaaier het werk, en is er een slim sproeisysteem ingebouwd. Ik denk dat Homey een plekje krijgt bij de tv en Sonos. Het lijkt me super om een Flow in te stellen waarbij als ik ga slapen de deur op slot gaat, het licht uit en de gordijnen dicht.”

Hotelsuite

We lopen naar boven. “Ik wilde graag een slaapkamer en badkamer in één”, vertelt Tim. “Zo’n hotelsuite-idee. Dus dat is het geworden. Ik heb boven wel een extra badkamer gebouwd. Komt goed uit, want mijn overburen wonen hier tijdelijk. Zij zitten middenin een verbouwing die wat uitloopt, dus ik heb ze aangeboden om hier te komen. Ik heb er toch alle ruimte voor: er waren nog twee slaapkamers en een badkamer over. 

“Beneden heb ik al een robotstofzuiger, maar ik wil er nog eentje bij bestellen voor boven. Wel zo handig! Het lijkt me heerlijk dat mijn croissantjes op zondagmorgen al automatisch worden afgebakken in mijn slimme oven. Kan ik nog wat langer in bed blijven liggen. Genoeg mooie Flows te bedenken voor Homey in dit huis, denk ik. Hebben jullie nog tips? Kom maar door!”

Mis geen enkele update over Homey

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date over Homey's functies en ontwikkelingen.